lauantai 7. marraskuuta 2009

Kalaruokaa

Hmmm, eipä ole tullutkaan pitkiin aikoihin tehtyä kalaruokaa, jos kalapuikkoja ei lasketa. Siispä, sattui silmiini kaupassa norjalainen lohifile, 6,90 €/kg. Hyvännäköinen pikkuisen vajaa kiloinen file läksi sitten mukaan. Nyt se lepäilee rauhassa tuolla uunissa. Hyvä tuoksu leviää asuntoon ja vatsa alkaa jo kurnia (.. on siinä kanssa muuten sana).

Perussetillä menen, pintaan siis suolaa, sitruunapippuria, valkosipulijauhetta, sipulijauhetta ja ripaus tilliä. Palanpainikkeeksi keitettyjä perunoita ja kaali-kurkku-omena-ananassalaattia. Juomaksi Hedvigillä punaista limpparia ja/tai Aho-mummon mehua, itse taidan etikettejä suuresti halveksien kaataa pienen lasillisen punaviiniä.

Eiköhän tuolla taas pärjää. Illaksi on eilisestä jäljellä Budabest-suklaata ja pipareita. Joulunodotus on nyt virallisesti avattu, eilen hörpittiin myös glögiä.

Arkinen (siltä se tuntuu myös näin viikonloppuisin) ja jokapäiväinen ruuanlaitto alkaa mättää, jauheliha maistuu pahvilta ja makaroonia en jaksa jatkuvasti keitellä. Ja kun tuo teini tuossa nirsoilee lähes kaiken kanssa, alkaa ns. nyppiä. Ja toisaalta pitäisi saada itsestään joskus irti tekemään jotain uutta ja maukasta... kohta alkaa pataruuat taas maistua :-).

Huomenna Isänpäivän kunniaksi... ehkä johonkin ulos syömään, ei huvita kokata, ehkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti