maanantai 16. maaliskuuta 2009

Hammas hampaasta

Sanovat että liha on heikko, vaan niin näyttää välillä olevan luukin. Siis etuhampaasta luiskahti pala pois tuossa männäviikolla, kele. Se on aina harmittavaa, ja varsinkin kun se sattuu tuohon julkisivuun, niin harmittaa entisestäkin enemmän.

Eihän siinä sitten mikään auttanut, pelkokertoimesta huolimatta piti tilata aika hammaslääkäriin. Onnekseni sain seuraavalle päivälle, eli ei tarvinnut pitkään kärvistellä. Samaan syssyyn pyysin täti hammaslääkäritätiä paikkaamaan viereisessä hampaassa olevan ikävännäköisen reiän, voi sitten taas pitkästä aikaa vaikka hymyillä, jos sattuu hymyilyttämään. Mukava lääkäritäti oli kyllä, pyrki vähentämään pelkoja kertomalla mitä milloinkin on tekemässä. Eikä itse toimenpide puutuneessa suussa miltään tuntunut, puudutuspiikit hiukka kirvelivät hetken.

Se on aika arvokasta tuo hampaiden korjaaminen, nytkin paloi toista sataa euroa ihan vaan siinä istuskellessa ja poran jyrinöitä kuunnellessa. Mutta on se silti aika pieni hinta siitä, että purukalusto on oma ja taas suurin piirtein esittelykuntoinen.
Kysyin hampitohtorilta valkaisun kustannuksia, hänpä totesi, ettei noihin tarvitse erikseen valkaisua ostaa, kehoitti ostamaan apteekista Yotuel nimistä hammastahaa. Sitä kun käyttää jonkin aikaa, värisävy hampaissa pitäisi vaalentua tahnassa olevien entsyymien takia. Eikä se kuulema sisällä hankaavia/hiovia aineita, eli kiille pitäisi säilyä. Tuota pitää kokeilla, vaikkei tässä ole tarkoitus helmihampaita aikaan saadakaan.

Parturin tuolissa on muuten paljon mukavampaa istua verrattuna hammaslääkärin tuoliin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti